Engels Frans Duits Links Over Tiel Gastenboek/Recensie

Annemiek Schoots

Beste mensen van het koor, orkest en Ben, Vanavond heb ik genoten van jullie prachtige Mattheus ' nieuwe stijl' in de Schaepmanstraat. Ik heb er enorm van genoten! En regelmatig ' kippenvel' momenten ervaren........... Jullie mogen met z'n allen trots zijn op dit prachtige resultaat! Ook de solo's waren geweldig! Hartelijke groeten, Annemiek.

di, 22 mrt 2016 23:24:55

Ben Middeldorp

Vanavond de laatste repetitie voor de uitvoering van de Matteus van Gerard van Amstel en Piet van Midden op 22 maart in de Schaepmankerk te Tiel. Alle dingen zijn gereed; we hebben een prachtig combo van muziekschooldocenten en er zitten weer heel wat uren in de organisatie: de inrichting van de kerk, de programmaboekjes, etc.etc. Vanaf oktober hebben we hiervoor gerepeteerd en nu staat het te gebeuren! Gerard van Amstel zal bij de eerste uitvoering om 19.30 uur aanwezig zijn! We gaan er vast iets moois van maken!! Toi Toi, Ben.

di, 15 mrt 2016 10:23:04

Ben Middeldorp

Wat een prachtige (uitgesneden) foto op de website!! Jullie staan er allemaal goed op! Ben.

di, 03 nov 2015 10:19:22

Walter Weemoe

vr, 03 apr 2015 15:20:42

Sandra Hessing

Fijn dat we weer in de lucht zijn. Johan je hebt hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Proficiat.

zo, 18 jan 2015 20:18:19

reinie

Ziet er mooi uit onze nieuwe website! Goed gedaan Jo!

zo, 18 jan 2015 19:24:55

Wim de Bakker

Prima gedaan Johan. Het is heel wat anders als voorheen.!!

zo, 18 jan 2015 15:56:46

Ben Middeldorp

Geweldig, Johan, de nieuwe website ziet er prachtig uit! Compliment!!

zo, 18 jan 2015 15:30:15

Reinie van Bockel

Bij deze wil ik ook een enorm groot compliment geven aan onze dirigent Ben! Met waar engelengeduld heeft hij ons het Requiem van Fauré aangeleerd en het resultaat mag er zijn! We mogen terugkijken op 2 prachtige concerten samen met het Betuws symfonie orkest. Heerlijk om met zo'n mooi groot orkest te mogen optreden. Jammer dat het voorbij is, ik hoop zeker dat we het nog eens doen en misschien een CD er van maken?

wo, 03 dec 2014 14:22:39

Ben Middeldorp

Ongelofelijk zoals jullie hebben gepresteerd dit afgelopen weekend! Dat was iets waar we trots op kunnen zijn. En ook het orkest klonk schitterend! Op de BSO-site staan mooie foto's van koor en orkest. Onze eigen solisten, dit keer Gerard en Reinie. Echt knap! Dat zei Froukje in de kerk tegen Reinie: "Weet je hoe moeilijk dat is, met zo'n groot orkest zingen! En spannend, wat knap dat je deze solo zo mooi neerzette." En Gerard, wat een emotie in zijn stem! Froukje gaf hem zangles, toen hij nog tenor zong. Daar moest hij maar direct mee stoppen, met zo'n mooie baritonstem! Froukje heeft genoten van al haar oud-leerlingen! We hebben anderen wat complimenten gegeven, en mochten er vele ontvangen! Wat brengt muziek toch een hoop moois teweeg! Misschien zingen we het Requiem nog eens. Vast wel! We kennen het door en door! Negen maanden geleden begonnen, 't was net een bevalling. Afgelopen weekend werd het kind geboren; alles er op en er aan. Ik vond het ook spannend achter dat orgel. Mijn nootjes waren niet moeilijk, maar de gedachten ("Blijf op toon", "Ademsteun", "articulatie", "tellen alsjeblieft"). Jullie hebben het allemaal gedaan. En meer dan dat: muziek gemaakt en de emotie daarbij overgedragen op het publiek. Ik sluit met een opmerking van een vreemde bezoeker: "Wat is dit een mooi koor!" Daar ben ik het hartgrondig mee eens! Ben Middeldorp.

ma, 01 dec 2014 19:19:47

Bestuur vd Koppelstichting

Reactie van het bestuur v.d.Stichting v.d.Koppel-v.d.Heuvel: Wij, het Bestuur hebben bij ons, en uw, publiek veel waardering gehoord voor de kwaliteit en wijze waarop het concert gebracht is, voor het koor en uw dirigent met zijn mooie uitleg en de organist met zijn orgelspel. Vandaag ook weer mensen ontmoet die er gelijk over beginnen en dat zal zo wel even doorgaan. Het bestuur, en ook het publiek hebben, bijzonder genoten van het “Halleluja”. Dat was ook te horen aan het applaus. Alleen een koor met zeer goede zangers op alle stemmen kunnen dit. Dit heb ik, zelf niet deskundig genoeg, van echte zangers mogen horen en breng dat graag aan u over. De samenzang ‘Ere zij God’ was een zeer stemmige afsluiting met een goede regie. Namens het bestuur en publiek dank voor het mooie concert. U staat stevig op de lijst van opgetreden koren. Wij geven geen cijfer of spreken voorkeuren uit dat zult u begrijpen. Wij zijn HEEL tevreden!!! U zal vast deze waardering aan het koor over willen brengen. Dank en groet namens het bestuur, André van de Geijn secretaris van de stichting van der Koppel van den Heuvel.

zo, 22 dec 2013 16:45:39

Willy Busch

Afgelopen vrijdag een prachtig concert c.q. volkzang meegemaakt. Naast ons namen met veel moeite een gehandicapte vrouw, een man in rolstoen met enkele begeleiders plaats. Misschien is het een idee om bij de redactionele stukken voor de media een telefoonnummer te vermelden waar men zich kan melden als men een plaats wil hebben met rolstoel o.d.

zo, 15 dec 2013 18:54:12

Cas Straatman

De opname van de kerktelefoon bevestigde mijn vermoedens. Een prima concert dat voor herhaling vatbaar is. Willen jullie een paar zondagen in maart en/of april doorgeven wanneer jullie naar Groningen kunnen komen? De Der Aakerk staat op mijn lijstje op nummer 1. De kathedrale kerk heeft ook een mooi (romantisch) orgel. Of de Martinikerk... Groeten, Cas Straatman

di, 29 okt 2013 15:29:44

Gerda Jongeboer

Wat heb ik zondagmiddag 27 oktober heerlijk gezongen tijdens het concert in de St. Maartenskerk(ik ken de meeste stukken uit het hoofd en dat zingt het fijnst!) Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord en gelezen! Ik ben blij dat ik lid ben van ProCanTi en trots op onze dirigent en begeleider!

ma, 28 okt 2013 22:20:13

Annelies Combecher

Wat een prachtig concert hebben jullie vanmiddag gegeven! Dank daarvoor. Ik heb er van genoten! Met viendelijke groet, Annelies Combecher

zo, 27 okt 2013 20:21:32

Stavast Berry en Ineke

Wat een mooi concert vanmiddag in de St. Maartenskerk (27-10-2013). We hebben genoten. Wanneer komt Hallelujah op CD. Wat een mooie uitvoering. We waren zeer onder de indruk. Ook jullie gezamenlijk optreden was indrukwekkend. Voor ons sprong Ave Verum Corpus er uit. Nogmaals bedankt voor deze hele fijne middag. Ineke en Berry Stavast.

zo, 27 okt 2013 20:19:58

Ben Middeldorp

Wat een mooi concert in de volle St.Maartenskerk vanmiddag (zondagmiddag 27 okt 2013) samen met het Gronings Byzantijns. het plan is om dit concert te herhalen in de AA-kerk te Groningen, voorjaar 2014. Jullie hebben goed, overtuigend en ontroerend gezongen; nou ja ... kijk en luister maar naar de reactie van het publiek!! Zoveel publiek op een zondagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Nogmaals complimenten: het heeft mij en velen geraakt!! Dankjewel, muziek kan een mens opbeuren, gelukkig en vrolijk maken, en ontroeren. het gebeurde allemaal vanmiddag! Tot dinsdag, hier kunnen we mee verder! Ben Middeldorp

zo, 27 okt 2013 19:19:20

Ben Middeldorp

Daar was dan (na Heelsum) de eerste uitvoering in Tiel van de Olivet. Verser kon nit: we hadden geen repetitie over!! Maar wat hebben jullie een inzet getoond ... We zijn er afgelopen dinsdag goed doorheengekomen en hebben tegelijkertijd vele vele mensen in de Dominicus geraakt. Ik heb vrijwel alleen positieve reacties gehoord: indrukwekkend! Met The olivet, en de Mattheus van Bach, The passion in Den Haag, de Goede Vrijdag-viering in de Schaepmanstraat, de Paasnachtwake en de Paasmorgendienst ... Ik moet nog even bijkomen. Al met al vind ik het alsmaar boeiend hoe een gebeurtenis van 2000 jaar geleden zoveel impact heeft tot op de dag van vandaag en verder! Ook Islamieten lopen mee met het kruis in Den Haag. En een monnik in een Belgisch klooster (hoorde ik vanochtend bij het Paasontbijt) las bij een viering ook Boedhistische teksten en woorden uit de Koran. Dat viel een luisteraar op en die vroeg naar de reden waarom een katholieke monnik woorden uit andere godsdiensten aanhaalde. De monnik sprak de volgende woorden ... en die houd ik voorlopig vast: God is zo groot! ... te groot om in één godsdienst te vatten. Ik zie u dinsdag met de muziek van Lauridsen; O Nata Lux over het verschenen licht! Ben Middeldorp.

zo, 31 mrt 2013 12:53:52

B.Middeldorp

Dan toch maar eens even op deze plek een compliment aan u allen van uw dirigent! Niemand uitgezonderd... Het was een prachtige indrukwekkende uitvoerng van 'Olivet to Calvary' in Heelsum vanmiddag 17 maart. Als je alle ins en outs kent, moet je zeggen dat er sprake is van een grote prestatie! Solisten, klein koor, groot koor, en niet in de laatste plaats onze trouwe organist Wim Wijnen ... Ook zijn bijdrage maakte dat bijna slles goed ging. Natuurlijk gebeurde er hier en daar wat, maar het geheel was indrukwekkend (hoorde ik uit reacties van het publiek). Nu dinsdag de puntjes opde i, om daarna te gaan voor een prachtige uitvoering in de Dominicus van Tiel. Nogmaals dank! Een zeer tevreden dirigent.

zo, 17 mrt 2013 18:59:39

Errie & Marry Plantagie

Wij waren afgelopen zaterdag aanwezig bij jullie concert tezamen met het Tiels Mannenkoor. Ronduit een prachtige avond en afgesloten met een prachtig gezongen Halleluja! Een heerlijke zangavond.

ma, 08 okt 2012 16:45:32

Jolande Bolderdijk

ik heb ontzettend genoten van jullie prachtige jubileumconcert. Jullie hebben een prachtig koor en een betrokken, enthousiaste dirigent. Prachtig jullie repertoire en ik kom zeker weer kijken, al woon ik in Assen. Ook mijn vader, ook de vader van Gerda Jongeboer heeft genoten en een hele fijne avond gehad. Veel succes verder, Jolande Bolderdijk

zo, 07 okt 2012 21:51:38

C.M.van der linden

Wat hebben wij17maart genoten van jullie prachtige zang,in een woord geweldig,grote klasse! Ik heb zelf 35 jaar bij het EMK alhier gezongen. Het was natuurlijk geen concours,maar voor mij hebben jullie de eerste prijs verdiend! Graag tot een volgende keer en ga zo door met muziek maken! Hartelijke groet,

ma, 19 mrt 2012 15:24:58

Van Haaften

Het concert van 3 maart was weer eens een uitschiet van jawelste. Wat een prachtig optreden van deze koren, het orkest en de begeleidende organist!!.

vr, 16 mrt 2012 12:11:22

mike

tiel is voor mij helaas te ver weg. maar ik heb op you tube ben middeldorp gezien op het orgel werkelijk waar een kunstwerk wat hij laat horen. ik wens jullie dan ook een heel fijn kerstfeest toe. en als ik in de buurt ben zouw ik de sfeer in tiel graag eens proeven. groeten mike

vr, 16 dec 2011 20:43:55

Nynke zwaan

Wageningen, 16 april. Mijn eerste concert bij ProCanTi is een feit. Via Crucis en The Crucifixion. Niet meteen de gemakkelijkste klus, maar wel een gigantische uitdaging. Ik heb enorm genoten van de sfeer en voor mijn gevoel heerlijk gezongen. Ik kijk er met een tevreden gevoel op terug en hoop dat er nog vele van dit soort avonden zullen volgen. Nynke zwaan.

za, 16 apr 2011 23:53:34

Chris Koolma

Een poosje niet meet op de website geweest. Verrassend mooi, rustig, overzichtelijk en toch veel informatie. Vooral de Muziek maakt weer indruk. Prachtige ondersteuning en het blijft maar doorgaan. Een hartelijke groet van Chris.

do, 03 mrt 2011 21:35:47

Joke

Jullie zongen vanmorgen, samen met Chantiel, het dak er weer af. Geweldig, kippevel.

zo, 23 jan 2011 19:23:12